Centrum voor bewustwording en persoonlijke ontplooiing

Ruimte om ten volle te zijn

Sveerplekje

Een ontdekkingsplek, een gevoelswinkel en leesoase voor ‘geestige’ nul tot negenennegentig jarigen.

Welkom in het Sveerplekje op
Woensdag 22 november van 14-17 uur
Donderdag 23 november van 10-17 uur
Vrijdag 24 november van 10-17 uur
Zaterdag 25 november van 10-17 uur
Zondag 26 november van 13-17 uur
Deze week willen we aandacht schenken aan de projecten van “samen tegen armoede”.  Met een speciale aandacht voor Ommekaar.  We hebben een tweedhandsboekentafel en het bedrag dat we hiermee verzamelen gaan integraal naar Ommekaar.  We kopen met dit bedrag kinderboeken aan voor de gezinnen van de sociale kruidenier.
Maar ook het project Jonah in Antwerpen willen we ondersteunen.  We schenken 1 euro van elke boek dat we verkopen aan Jonah.  Jonah is een gezinsgerichte opvang voor vrouwen en mannen,  al niet vergezeld van hun kinderen, die te maken hebben met intrafamiliaal geweld

Een Sveerplekje is een plek waar kinderboeken en kleine hebbedingen centraal staan. Kinderboeken zijn een ontdekking voor iedereen die gelooft in magie en avontuur. Ze maken het speelse wakker en openen de ruime blik op zingeving en waarden. Voeren je langsheen fantasierijke beelden en woorden. Raken je in het diepste van je ziel en brengen de link tussen maatschappelijke thema’s en verdieping zichtbaar. Je mag op deze plek ronddwalen, zomaar binnenspringen, genieten van stilte, muziek, het speelse, samen een babbel doen met een tasje koffie, thee of iets anders lekkers, je kan voelen en ontdekken en je laten onderdompelen in de magie van een plek waar je samen kan verbonden zijn. Het is ook een plek waar sociaal engagement centraal staat, waar kinderen en jongeren kunnen komen genieten van voorleesmomenten en de wondermooie kracht van taal kunnen ontdekken.

Openingsuren
Woensdag 14-17 uur
Vrijdag 14-17 uur
Zaterdag 10-17 uur

Deze uren kunnen soms wijzigen
volg sveerplekje via facebook en instagram

Don Bosco Buizingen,
Alsembergsesteenweg 130, Buizingen 

 

Els Paridaens

Ik ben een gelukkige vrouw, partner, vriendin, moeder, mantelzorger, dochter, meter, tante, werknemer, gelover, ontdekker, … En kan enorm genieten van samen zijn met Luc, Hobbes, Maarten, Ruben en Jozefien en Jarl. Ik hou van mensen, natuur, de stad, lekker eten, samenzitten en filosoferen, losse babbels en hartelijke begroetingen. En vandaag neem ik de stap om een droom te beLEVen. Een droom die een aantal jaren mocht borrelen en ontluiken. Ik open een ontdekkingsplek voor ‘geestige’ nul tot negenennegentig jarigen, een "Sveerplekje" .