Centrum voor bewustwording en persoonlijke ontplooiing

Ruimte om ten volle te zijn

Energetische oefeningen om stress te verminderen

Energetische oefeningen om stress te verminderen

Stress uit zich op vele manieren

Met stress krijgen we wel allemaal te maken. Van persoon tot persoon kan de stress zich op verschillende manieren manifesteren. Misschien herken je wel één of meerdere veelvoorkomende fysieke, emotionele en gedragsmatige symptomen van stress bij jezelf : • Fysieke symptomen: o Hoofdpijn o Spierpijn of spanning, vooral in de nek, schouders en rug o Maagklachten, zoals buikpijn, misselijkheid of spijsverteringsproblemen o Vermoeidheid of gebrek aan energie o Slaapproblemen, zoals moeite met in slaap vallen of doorslapen o Snelle hartslag of hartkloppingen o Zweten of klamme handen o Emotionele symptomen: • Angst of nervositeit o Prikkelbaarheid, snel geïrriteerd zijn o Overweldigd voelen o Somberheid of depressieve gevoelens o Gebrek aan motivatie of interesse o Stemmingsschommelingen • Gedragsmatige symptomen o Veranderingen in eetgewoonten, zoals te veel of te weinig eten o Toegenomen gebruik van tabak, alcohol of drugs o Moeite met concentreren of beslissingen nemen o Verhoogde prikkelbaarheid of ruzie maken met anderen o Teruggetrokken gedrag, vermijden van sociale situaties Het is belangrijk om op deze signalen te letten, omdat langdurige stress kan leiden tot ernstigere gezondheidsproblemen.

Wat kan je zelf doen?

Als je merkt dat stress je leven binnensluipt, heb je heel wat voordeel om stressverlichtingstechnieken aan te leren. Eenvoudige energetische oefeningen kunnen het teveel aan stress op een efficiënte manier laten wegvloeien. De oefeningen zijn in heel veel situaties toe te passen, erg handig om ze te kennen. - oefenigen om de energie terug in de meridiaan ( energiebaan) te laten stromen, die overspannen geraakt bij teveel stress - bronpunten op de handen masseren, die ook de stress afvoeren - energetische punten vasthouden en/of masseren, die voor ontspanning zorgen - oefeningen om beter te aarden, om op die manier de stress te laten afvloeien Indien we de stress voldoende kunnen afvloeien, slapen we beter, voelen we fitter en heldere in het hoofd, kunnen we ons beter concentreren en kunnen we beter tegen een stootje.

Praktische Details

Tijdens een workshop van 2u op dinsdag 28 mei van 14u tot 16u of van 20u tot 22u , leren we in een beperkte groep de stressverminderende oefeningen aan . De workshop gaat door in een rustige omgeving, bij me thuis : Kerkstraat 21, Buizingen. Om deel te nemen graag op voorhand inschrijven via onderstaande link of via mail naar nathalie@rzijn.be Deelname bedraagt 30euro (sociaal tarief mogelijk) Ik wens je nu alvast een overvloed aan positieve energie toe!

Nathalie Debaes

Als ik ingenieur in de fotonica, de lichttechnologie, heb ik een goede basiskennis over energie en besef ik het belang van energie in onze samenleving. Ook voor het lichaam is energie enorm belangrijk. Ik heb dan ook met veel aandacht de boeken van vb Donna Eden, dr. Sue Morter, Dr Joe Dispenza gelezen en herlezen. Verder heb ik een online cursus bij Dr. Sue Morter en bij Donna Eden gevolgd en volgde ik de Eden Method Studiegroep bij Dominique Heiremans, Eden Method Cinical Practitioner & Eden Method Autohorized 101/102 Teacher. Verder heb ik in maart 2023 mijn eerste graad van Reiki heling ontvangen volgens het Usui Systeem. In november 2023 werd ik geïnitieerd in de tweede graad van het traditionele Usui Stem of healing. In april 2024 behaalde ik de derde graad. Maar meer nog dan al de kennis, zitten de oefeningen om energie te laten stromen dagelijks in mijn ochtendroutine. Bij een lichamelijk ongemak grijp ik nu ook naar de energieoefeningen, die vaak de pijn doen verminderen en het genezingsproces versnellen. Ik ben ook dankbaar dat ik met deze energieoefeningen mensen heb kunnen helpen voor een opmerkelijkere betere nachtrust na jaren van zoeken zonder succes naar wat kan helpen om goed te slapen. Hoe beter we weten hoe we onze energie in balans krijgen, hoe beter we ons voelen.

Nathalie

Benieuwd naar andere workshops gegeven door Nathalie ?

Heb je een vraag ? Of wil je iets kwijt ?