Centrum voor bewustwording en persoonlijke ontplooiing

Ruimte om ten volle te zijn

Kracht van gewoontes

Workshopreeks 'De verrassende kracht van gewoontes'

Kleine gewoontes bepalen een groot deel van ons leven. De gewoontes kunnen ons dichter of juist verder verwijderd van onze droom brengen. Minder goede gewoontes zijn vaak moeilijk om te breken en goede gewoontes in je leven op nemen lijkt vaak moeilijk om te installeren. Maar dit hoeft echter niet moeilijk te zijn. Er zijn mensen die hun leven aan gewijd hebben om ons de sleutels aan te reiken om bewust om te gaan met gewoontes.

Vanuit mijn opleiding NLP, het boek ‘elementaire gewoontes’ en de podcasts van Hal Elrod ‘miracle mornings’, zal ik een inspiratievolle, praktisch gerichte workshopreeks aanbieden rond ‘Gewoontes’. Zeker een aanrader voor wie bewuster in het leven wil staan. Gezien de workshops ook praktische oefeningen inhouden, worden de inschrijvingen afgesloten na 12 inschrijvingen. In mei had de laatste reeks workshops plaats. Graag plan ik deze in de nabije toekomst terug in. Geef gerust indien je hiervoor interesse hebt. Je kan ook een periode voorstellen.

Heb je interesse ?

Laat het me dan zeker weten, dan stuur ik je email wanneer de volgende reeks doorgaat.

Nathalie Debaes

Ik ben moeder van 3 jong volwassen kinderen, ingenieur van opleiding en sinds een aantal jaren heb ik me meer en meer verdiept in bewustwording en persoonlijke ontplooiing. Zo volgde ik onder meer de cursus 'NLP partitioner' in het ontwikkelingsinstituut, 'Femine Power Mastery ' bij Claire Zammit, 'Natuur als coach' bij Ilse Geusens. Ik inspireer met veel enthousiasme mensen om zich te ontplooien vanuit een positieve kracht. Graag geef ik vanuit mijn levenservaring en levenslessen workshops, lezingen en coaching waarbij deelnemers: - de middelen aangereikt krijgen voor innerlijke groei - uitgedaagd worden om de meerwaarde te ontdekken van somatisch denken naast het rationele denken - innerlijke glazen plafonds in zichzelf kunnen ontdekken en doorbreken - zich vrijer voelen (met een open ruime milde geest) - bewuster en positiever in het leven staan (positiever tegenover zichzelf en anderen) en een betere versie worden van zichzelf - contact maken met hun innerlijk kracht, om meer te realiseren dan dat ze voor mogelijk achtten. Ik doe dit op een respectvolle, creatieve manier met als doel een rijke voedingsrijke bodem aan te bieden voor een positieve innerlijke groei.

Mijn visie

De wereld is volop aan het veranderen. Verandering vraagt energie en houdt tegelijkertijd de vrijheid in en de opportuniteit om aan een nieuwe toekomst te boetseren en om een nieuwe weg in te slaan. Ik zie rondom mij veel mensen die veel bewuster willen gaan leven, met een positieve insteek, met een hechte verbinding tussen mensen, met respect voor dier en natuur, met een open blik, die de dingen en zichzelf in vraag durven stellen. Anderzijds zijn we door onze opvoeding en opleidingen sterk gevormd om vanuit het denken en vanuit een controle maatschappij te leven en te functioneren en dit met bitter weinig ruimte voor creativiteit, bewustwording, verbinding met onszelf, procesmatig denken, loslaten,… En dat is nu juist waar onze samenleving en wereld nood aan heeft: aan mensen die loskomen van limiterende overtuigingen, hun eigen identiteit op het spoor komen, heel bewust worden en zichzelf overtreffen door hun ware identiteit en kracht op het spoor te komen. Door te leven vanuit een visie en deze visie als een poolster, een navigatiesysteem te volgen. Die zich niet laten afschrikken door het vandaag nog onbekende ‘hoe’, maar die leven vanuit een persoonlijke missie, een sterke ‘waarom’ , en die vertrouwen dat ‘hoe’ zich zal ontplooien, zolang je de ‘waarom’ geheel doorleeft. Mensen dienen hun kracht in zichzelf en in anderen te ontdekken. Leren van elkaars kracht in plaats van elkaar onmacht te bevechten, is de weg om te bewandelen. Vanuit een positieve kracht, jezelf overtreffen en anderen aansporen. De mens kan zoveel meer vanuit verbondenheid met zichzelf en anderen, waardoor hij de beste versie wordt van zichzelf. De wereld heeft nu de beste versie van iedereen nodig zodat we groeien naar een milde, liefdevolle samenleving met veel ruimte voor verbondenheid met elkaar, met de natuur. Veel mensen voelen het diepere verlangen om een diepgaande verandering naar een positieve samenleving, maar zijn nog geremd door limiterende overtuigingen die ze ervaren als een stuk van hun identiteit. Door mijn zoektocht ben ik al een paar duidelijke richtingaanwijzers tegengekomen, die ik graag deel, om anderen te inspireren ook persoonlijk te groeien en boven zichzelf uit te stijgen. De mensheid staat op het punt om naar een hogere dimensie van mens en van samenleven te evolueren. Zeker nu techniek en technologie voor ondenkbare evoluties kan zorgen, dienen we nog sterker verbonden met onszelf, onze gevoelens, onze waarden, onze identiteit, onze missie te leven. Vanuit liefde voor het leven, voor de ander en voor onszelf is er ontzettend veel mogelijk voor de mensheid. Bewust leren leven, handvaten aangereikt krijgen om de regie van onze positieve ingesteldheid in handen te hebben, om hele bewuste keuzes te maken zijn allemaal aspecten waarin we meer tijd zullen in investeren. Groeien boven de verhalen die ons klein houden, die ons doen twijfelen, die ons beperken om niet volop te leven, te geven en te realiseren.

Heb je een vraag ? Of wil je iets kwijt ?