Centrum voor bewustwording en persoonlijke ontplooiing

Ruimte om ten volle te zijn

Dans eigen waarde

Omarm jezelf: al dansend naar meer eigenwaarde

In deze cursus ga je in jezelf op zoek naar meer eigenwaarde. Doorheen de zoektocht leer je je eigen kwaliteiten en sterktes kennen en waarderen. Je leert de twijfels en onzekerheden om te zetten in kracht en zelfvertrouwen. Je leert hoe je angst kan omzetten in kracht en hoe je kunt omgaan met verwachtingen voor jezelf en van anderen. Deze kracht creëren we door te vertrouwen op de wijsheid van ons lichaam. Je beweegt en danst en maakt zo de ruimte om nieuwe energie te laten stromen en om meer te genieten van je ervaringen. Dansen en bewegen kan iedereen. Dansen is een vorm van creatieve expressie, het is een manier om te voelen en je uit te drukken. Dansen gecombineerd met (zelf)reflectie zorgt voor meer bewustwording. Je kan aan deze cursus deelnemen mét of zonder danservaring, mét of zonder fysieke beperkingen en mét of zonder conditie. Benieuwd naar deze cursusreeks? Ontdek het via een gratis kennismakingssessie op vrijdagvoormiddag 15/09. Deze cursus wordt begeleid door Nadia Denayer, dans-en beweginstherapeute.

Je bent goed genoeg!

In deze cursus staat ervaren en doen centraal. Door het dansen/bewegen ga je voelen wat het lichaam je wil vertellen. Zo ga je op zoek naar jouw eigen kracht en zelfvertrouwen. Na afloop weet je én voel je in elke vezel van je lichaam ‘Ik ben goed genoeg’. We creëren een veilige omgeving waar je jezelf kan zijn en waar je op zoek gaat naar wat er jou eventueel tegenhoudt op je pad naar eigenwaarde én wat je eigenwaarde kan versterken. Met de handvaten die we aangeleerd hebben, sta je met meer zelfliefde, veerkracht en schoonheid in het leven.

Ook voor jou?

• Wil je uit de schaduw stappen en je niet langer aanpassen aan wat je denkt dat anderen van je verlangen? • Ben je bereid om je lichaam te (her)ontdekken? • Ben je bereid om op een creatieve manier jouw emoties te laten spreken?

“Voor mij was het een volledige onderdompeling in jouw aanbreng van muziek en danssuggesties. Ik kon gewoon genieten én mijn hoofd was volledig bij de sessie. Ik voelde me vrij om te dansen en te bewegen, ik voelde me creatief, je suggesties werkten inspirerend. "
Deelnemer 'Dansen naar bewustwording'
"Ik voel vrijheid, creativiteit en zin om te ontdekken, ik voel bruisende energie."
Deelnemer
“Het dansen geeft een vorm van vrijheid, het maakt je blij en rustig. Ook de muziekkeuze is prachtig. Het voelt meditatief en toch is het ook net een tikkeltje anders. De groep was ideaal, ik denk max 10-12 pers. De locatie geeft ook een krachtige vibe.”
Deelnemer 'Dansen naar bewustwording'

Praktische info

De cursus bestaat uit één kennismakingssessie en 4 vrijdagvoormiddagen waarbij we samenkomen in de Don Boscokerk Buizingen Tijdens de sessies zijn we voornamelijk in beweging. We bouwen ook elke sessie tijd in voor (zelf)reflectie en het delen van ervaringen met andere deelnemers. Data najaar 2023 op vrijdagvoormiddagen: 15/09 (kennismakingssessie), 22/09, 29/09, 27/10 , 24/11 - telkens van 10u tot 11u45 De kostprijs voor de cursusreeks is 80 euro. Meer info: gelieve te mailen naar nadia@rzijn.be; 0472/46.75.44

Heb je een vraag ? Of wil je iets kwijt ?