Centrum voor bewustwording en persoonlijke ontplooiing

Ruimte om ten volle te zijn

Dansen als medicijn

Open sessies voor mensen met een chronische aandoening

Doorheen deze dans-en beweegsessies leggen we de focus op de mogelijkheden die je als persoon hebt om in beweging te komen. Je bent als persoon veel meer dan je ziekte. We geven lijf en leden de aandacht die ze verdienen. We luisteren naar wat ons lichaam ons vertelt, en drukken onszelf – vaak zonder woorden – uit. We leren opnieuw te vertrouwen op de wijsheid van ons lichaam. Gegarandeerd keer je ontspannen terug huiswaarts. De sessies zijn toegankelijk voor mensen met een chronische aandoening. Ook de partner en/of mantelzorger kan deelnemen, maar dat is geen must. De sessies vinden plaats in kleine groepen, onder begeleiding van dans-en bewegingstherapeute Nadia Denayer. Benieuwd? Ontdek het via een gratis kennismakingssessie op 11/10/23.

Positieve impact van bewegen

Verschillende wetenschappelijke onderzoeken tonen aan dat bewegen en dansen een positief effect heeft op de gezondheid. Niet alleen je lichaam, maar ook je hart en ziel worden er blij van. Bewegen en dansen in groep werkt heel verbindend, je kan je ervaringen met elkaar delen. En het hoeft er niet serieus aan toe te gaan, een vleugje humor werkt ook verbindend! We kunnen met zekerheid stellen: dansen is een medicijn. Je wordt er vitaler, krachtiger en gelukkiger van!

Wie ben ik?

Voor mezelf is dansen ook een medicijn. Al van kinds af aan dans ik graag. Het helpt me diep in verbinding met mezelf te komen. Tegelijkertijd leidt het ook af van zorgen. Als ik dans, voel ik me heel krachtig. Voor mij is je welbevinden het allerbelangrijkst. Tijdens de sessies ben je welkom met al je mogelijkheden en beperkingen. Mijn ervaring in het dansen met palliatieve patiënten leerde me dat dans en beweging zingeving kan geven en de kans biedt om verlies van eigenwaarde terug te vinden.

Ervaringen

De sessie geeft positieve deugddoende energie en maakt tegelijk rustig. Het mag zijn. Weet niet goed hoe ik het kan uitleggen alsof je meer in contact komt met je kern, je zijn.
Deelnemer
Soms kwam ik gestrest binnen, maar bij het buitengaan was mijn lichaam helemaal ontspannen. Wat ik er zo fijn aan vond, iedereen mocht los dansen op zijn/haar eigen manier. Alles mocht, maar niets moest. Er werd ook met iedereen rekening gehouden. Mobiele en minder mobiele mensen. Nadia gaf voldoende variatie van danstechnieken en de methode vond ik zeer goed.
Deelnemer

Praktische info

Tijdens de sessies zijn we voornamelijk in beweging. Muziek speelt een belangrijke rol. Plezier, sociaal contact en een gerichte aanpak staan centraal. De sessies vinden in het najaar 2023 plaats op woensdagvoormiddag van 10u tot 11u. Je kan je inschrijven per sessie. Data: 11/10 (gratis kennismakingssessie), 25/10, 08/11, 22/11, 06/12 en 13/12. Prijs: €10 per persoon Meer info: contacteer Nadia Denayer via nadia@rzijn.be of 0472/46.75.44

Deze sessies vinden plaats in samenwerking met Samana
Heb je een vraag ? Of wil je iets kwijt ?